Compressie in je wandelsokken is de oplossing tegen vermoeide benen!

Iedereen kent het wel, vermoeide en zware benen. Er zijn veel oorzaken waardoor dit kan komen. In onderstaand artikel bespreken we de veelvoorkomende oorzaken, de gevolgen en natuurlijk de oplossing!

Veelvoorkomende oorzaken van vermoeide benen

Na het leveren van fysieke inspanning zoals een wedstrijd, een stuk wandelen, training of hiken is het normaal dat je vermoeide benen ervaart. De benen voelen zwaar en moe aan. Dit komt doordat de benen intensieve inspanning hebben moet leveren, waardoor deze wat overbelast zijn. Overbelasting van benen is ook goed terug te zien bij mensen die hele dagen op de benen staan. Denk hierbij aan staande beroepen zoals; kappers, winkel medewerkers en horeca. Door de constante druk op de benen raak je sneller vermoeid en is er op de lange termijn kans op spataderen. Andere redenen voor overbelasting van je benen zijn zwangerschap en overgewicht. Het extra gewicht zorgt voor meer druk op je benen, waardoor je sneller een moe gevoel krijgt.

Tegenwoordig zitten we hele dagen achter ons bureau. Inactiviteit van het lichaam tijdens een werkdag heeft bijna iedereen wel last van. Door lange inactiviteit van het lichaam verminderd de bloedcirculatie. Hierdoor hoopt vocht zich op in de benen en enkels. Dit geeft een moe en zwaar gevoel in je benen en voeten. Tijdens het reizen of andere bezigheden waarbij je urenlang dezelfde houding hebt, resulteert dit in een moe en futloos gevoel.

Er zijn meerdere factoren die een aandeel hebben in vermoeide en zware benen. Leeftijd is een belangrijke factor, hoe ouder je wordt des te minder stevig je vaatwanden worden. De bloedafvoer verslechtert hierdoor. Een verkeerde stand van je voeten kan ook van invloed zijn (platvoeten, holvoet en verkeerde houding). Dit kan gevolgen hebben dat je spieren over belast raken, deze zijn continu bezig met het corrigeren van je lichaamshouding en je voeten.

Wat voor vervelende gevolgen kan dit hebben?

Op de korte termijn zal je last hebben van een slechte doorbloeding. Dit zorgt voor vermoeide en gezwollen benen. Op de lange termijn kan je spataderen en trombose krijgen. Dit komt doordat de aderkleppen in de benen minder goed werken, waardoor de afvoer van het bloed naar je hart en andere spieren moeizamer verloopt. Een ander vervelend gevolg van een slechtere doorbloeding is oedeem. Oedeem is de naam voor vochtophoping en gezwollen benen. Naast het bloed, kan ook het vocht in de benen en voeten niet goed worden afgevoerd. Dit blijft achter in het weefsel van je voeten en benen. Dit zorgt voor een toename van het gewicht wat leidt tot een pijnlijk en zwaar gevoel in je voeten en benen.

Wat zijn de oplossingen tegen vermoeide benen?

De oplossing tegen vermoeide benen en pijnlijke voeten zijn onze CEP wandelsokken met compressie. Zowel de Hiking als onze Recovery sokken zijn uitermate geschikt om te dragen tijdens lange dagen of reizen. Wanneer je veel loopt is onze Hiking variant zeer geschikt. Door de juiste compressie en combinatie van materialen zal je na een dag op je benen staan een veel fitter en energiek gevoel hebben. De sokken zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie waardoor je meer uithoudingsvermogen hebt. De Recovery sokken zijn ideaal om te herstellen van intensieve inspanning. Daarnaast zijn ze ook perfect voor lange reizen. Je blijft een fit gevoel in je benen houden en je voorkomt gezwollen en pijnlijke voeten. De dag erna zal je een stuk fitter en geen last van je voeten of benen hebben.

MijnWandelsokken | Compressie sokken | Wandelsokken | Verbeterde bloedcirculatie | Optimale ondersteuning | Voorkom pijnlijke en vermoeide benen | Wandelen | Hiken | Bergbeklimmen


You may also like Alles bekijken